Orphan Black



Bugün size çok güzel bir dizi tavsiye edeceğim. şu ana kadar izlediklerimden çok başka... Hem konusu, hem oyuncu kadrosu, bilhassa da başrol oyuncusu, sizi adeta diziye bağlıyor olacak. Tek üzücü yani ise beş sezonluk olması. Şu an sadece dört sezonu yayında, beşincisi ise nisan ayında gelecekmiş. Her sezon 10 bölümden oluşmaktadır. Anlayacağınız su gibi akıp giden bir dizi. İsmi Orphan Black, konusu ise klonlaşan insanların hayat hikayeleri ve mücadeleleri.

Kanada yapımı bir bilim kurgu ve aksiyon dizisidir. ilk sezon 2013 yılında Kanada da Space kanalında ve ABD' de BBC America kanalında yayına başlamış.


Dizinin başrol oyuncusu Tatiana Manslany, inanılmaz başarılı bir oyuncu. Klon oldukları ortaya çıkan birkaç karakteri canlandırmaktadır kendisi. Dizi içerisinde asıl odaklanılan karakteri ise, Sarah Manningtir. Sanki tek bir kişiyi değil de gerçekten bambaşka oyuncuları izliyormuşsunuz hissine kapılacağınızı düşünüyorum.

Kadın klonlardan, Sarah, Alison, Cosima, Helena ve Rachel isimlerini oldukça duyacaksınız ve acaba en çok hangi karakterini beğenecek ve benimseyeceksiniz merak ediyorum.


Dizi içerisindeki isimlerden bahsetmişken, karakterleri hakkında da kısa bir özet geçmek istiyorum.Yazının başlarında bahsetmediğim ama aslında dizinin ilk bölümünde karşımıza çıkacak olan bir isim Elizabeth Childs'dir.

Elizabeth Childs; Başarılı bir ajan olup, aynı zamanda çok sevdiği sevgilisi Paul ile aynı evde yaşamaktadır. Klon olduğunu öğrenen ve onlarla iletişime geçen Beth'in hayatı tepetaklak olur ve sorunlarla baş edemeyeceğini anlayınca intihar girişiminde bulunur.

Sarah Manning; Türlü dolandırıcılıkla başı belada olan bir klonumuzdur. Sarahın bir üvey annesi, bir üvey kardeşi ve Kira isminde küçük bir kızı vardır. Bir klonun çocuğu olması Sarah'ın dikkat çekmesine sebep olmuş ve bu durum onu diğer klonlardan farklı kılmıştır. Elizabeth'in intiharına şahit olan Sarah'ın o günden sonra hayatı tamamiyle değişmiştir. Bu klonumuzun en önemli derdi kızı Kirayı korumaktır.

Cosima Niehaus; Klonlar arasında en zeki olanı Cosima bilimle uğraşmaktadır. Mikrobiyolojik doktorası yapan bu klonumuz, solunum yolu hastalığına sahiptir. İş bitirici olan görünen bu klonumuz aynı zamanda lezbiyendir.

Alison Hendrix; Sportif, hiperaktif, dinamik ve ailesine oldukça bağlı olan değişik bir klondur. Alison evli ve iki evlatlık çocuğa sahiptir. Uzaktan bakıldığında normal ve eğlenceli bir hayatı varmış gibi görünen Alison, klonlar arasında iyi bir bağ kurmuştur. Onun da tek derdi ailesini korumaktır. İzlerken birçok sahnesinden keyif alacağınızı düşünüyorum.

Helana; Belki birçoğunuz onu en başta, belkide sonraki sezonlarda sevmeye başlayacaksınız. Helena çok zor bir çocukluk geçirmiş ve bir takım dini ayinlerin deneği olup, işkence görmüştür. Sarah ile ikiz kardeş olduğunu öğrenen Helena, ne kadar psikopat bir görünüme sahip olsa da ikizi Sarah'a oldukça bağlıdır. Güçlü ve değişik görünen tipinin altında aslında çok duygusal bir kız yatmaktadır.

Rachel Duncan; Bu klonla karşılaştığınız an ondan nefret edeceğinize kefil olabilirim. Kendisi tamamen hissiz, duygusuz ve diğer klonlarla birlik olmak yerine onlara savaş açan değişik bir karakterdir. Yalnız tüm klonların olduğu gibi onun da bir zaafı vardır. Zaafı babası olan Rachel isimli klonumuz, DYAD Enstitüsü'nün birçok imkanını elinde bulundurmaktadır.

Görünüş olarak birbirlerine bu kadar çok benzeyen klonların, her birinin karakterleri birbirine hiç benzememektedir. Zaten dizinin sihri de burada. Bu başarı kesinlikle başrol oyuncusu Tatiana Manslany dir.




Oyuncu Kadrosu


  • Tatİana Manslany (Kadın klonlar)
  • Dylan Bruce (Paul Dierden)
  • Jordan Gavarİs (Felix)
  • Kevin Hanchord (Artur)
  • Michael Mando ( Victor Schmidt)
  • Mario Dayle Kennedy (Siobhan Sadler - Bayan S)
  • Evelyne Brochu ( Dr. Delphine Cormier)
  • Ari Millen (Erkek klonlar)
  • Kristion Bruun (Donnie Hendrix)

                                                                                         
Şiddetle tavsiye ediyor ve yorumlarınızı bekliyorum. İzleyecek olan herkese, iyi seyirler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sakarya Deniz Kabuğu

Ruhunuza işleyecek dizi Hannibal