John Wick


Aksiyon film sevmeyene aksiyon sevdirir cinsten. Hemde defalarca izlenesi...

İlk 2014 yapımı olan John Wick fazla bir beklentim olmadığı ama yinede gittiğim ve etkisinden uzun süre çıkamadığım bir filmdir. Ona sadece aksiyon filmi demek de haksızlık aslında. İçinde dramında yer aldığı bu filmin ne mutlu ki ikincisi de 10.02.2017 de Ülkemizde vizyona girdi.

Tabii ki koşarak gideceğim ve merakla beklediğim bu filmin önce ilk yapımından bahsetmek istiyorum. Filmin başrol oyuncusu olan Keanu Reeves mükemmel performansıyla izleyenleri büyülüyor. Konusu, yeraltı dünyasının en azılı tetikçisi olan John Wick, hayallerindeki kadınla tanışıp, onunla evlendikten sonra kendini emekliye ayırıyor ve kirli işlerden uzaklaşıyor. Fakat 5 senelik evliliğinin sonunda karısı ölür. Kocasının yalnız kalmaması için, ardından bir köpek bırakmıştır. John Wick, karısının acısını unutmak için, eşinin son hediyesi olan köpeğine daha çok bağlanır. Hayatını eşini kaybettikten sonra, 1969 model Ford Mustang arabasına ve ona şirinlikler yapan sevimli köpeğine adamıştır. Yalnız sahip olduğu iki şey de bir çete tarafından yok edilince, John Wick bu sefer büyük bir intikamla yeraltı dünyasına geri döner. Hem de ne dönüş!

Film içinde en çok geçen replik, bir köpek için mi? dir. İşte asıl filme bağlayan nokta da budur zaten. Alışılan aksiyon konularından farklı. Bir kadın veya para uğruna değil, köpeği uğruna savaşan John Wick'e yani asıl  adıyla Keanu Reeves'e hayran olacaksınız. Filmden daha fazla detay vermek istemiyorum ama ikincisine gitmeden muhakkak birincisini izlemenizi öneriyorum.

Her hayvanseverin hoşuna gidecek, hatta bazı sahneler gözleri dolduracak. Umarım günümüzde hayvanlara yapılan eziyetler de son bulur.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sakarya Deniz Kabuğu

Ruhunuza işleyecek dizi Hannibal